Στα άρθρα αυτά, εξετάζουμε, τι πληροφορία αποθηκεύουμε στους QR codes, ώστε να ενημερωθείτε για το είδος που τυχόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

Διεύθυνση URL
Στοιχεία επικοινωνίας (Vcard)
Πληροφορία σύνδεσης σε Wi-Fi
Εκδήλωση ημερολογίου
Αποστολή SMS

Τι Πληροφορία Αποθηκεύουμε στους QR codes

Τι Πληροφορία Αποθηκεύουμε στους QR codes

Η πληροφορία ή τα δεδομένα που μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε έναν κωδικό QR μπορεί να περιλαμβάνουν διευθύνση URL ιστότοπου, αριθμούς τηλεφώνου, απλό κείμενο, ακόμη να κάνουμε απευθείας λήψη εφαρμογής ή κάποια πληρωμή.

Για πολλά από αυτά θα ενημερωθείτε με τα άρθρα που ακολουθούν

QR code για αποστολή Email

Ο QR code για αποστολή Email, ανοίγει την εφαρμογή αλληλογραφίας, με το email σας στο πεδίο παραλήπτη. Μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες έναν βολικό τρόπο επικοινωνίας μαζί σας με αυτόν τον Κωδικό. Ένα προεγγεγραμμένο μήνυμα μπορεί να σταλεί με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, με τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να το επεξεργάζονται επίσης […]

QR code για αποστολή sms

Ένας QR code για αποστολή sms, εμφανίζει προκαθορισμένο μήνυμα και ζητάει από τον χρήστη να γίνει αποστολή (συνήθως) σε προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου. Συνηθισμένη τακτική,  η χρήση αυτού του είδους των QR codes, όταν πρόκειται για συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό, σε μοίρασμα κουπονιών κ.α. Δημιουργήστε τον δικό σας QR code, εντελώς δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ!  

QR code Τοποθεσίας

Ο QR Code τοποθεσίας είναι μια λύση που δείχνει στον χρήστη, την ακριβή θέση κάποιου σημείου, κτιρίου ή περιοχής που μας ενδιαφέρει. Στην πιο συνηθισμένη περίπτωση ο QR code μας φανερώνει (μετά τη σάρωσή του με Smart Phone) τις συντεταγμένες με τη μορφή κειμένου, σε δύο συνεχόμενους αριθμούς, οι οποίοι χωρίζονται μεταξύ του με κόμμα. […]

QR code υπενθύμισης συμβάντος ημερολογίου

Όταν καταγράφουμε τα στοιχεία ενός συμβάντος στο ημερολόγιο και τα μετατρέπουμε σε QR code, τότε λαμβάνουμε ένανQR code υπενθύμισης συμβάντος ημερολογίου Ακολούθως η ανάγνωσή του κωδικού με το smart phone, εμφανίζει αυτά τα στοιχεία και προτρέπει τον χρήστη να αποθηκεύσει αυτό το συμβάν (με λεπτομέρειες) στο ημερολόγιο του τηλεφώνου του.

Σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi με κωδικό QR

Η σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi με κωδικό QR γίνεται εύκολη υπόθεση, με τα νέα smart-phones. Οι συσκευές smart-phone, μπορούν να σκανάρουν τον QR κωδικό, θα σας παρουσιαστούν το δίκτυο και τα στοιχεία σύνδεσης και αν θελήσετε, εύκολα θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αντίστοιχο δίκτυο Wi-Fi.

Vcard QR code

Ο Vcard QR code είναι η ψηφιακή έκδοση μιας επαγγελματικής κάρτας που μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί σε μια έξυπνη συσκευή. Όταν σαρωθεί ο κωδικός QR, εμφανίζεται το Ονοματεπώνυμο της επαφής, το Επάγγελμα, τα τηλέφωνα, η διεύθυνση email, η εικόνα εμφάνισης και αν επιθυμούμε προσθέτουμε επί πλέον πληροφορίες, όπως γεωγραφικές συντεταγμένες της επιχείρησης, διασυνδέσεις προς τα […]

QR code Απλού Κειμένου

Ο QR code Απλού Κειμένου κειμένου είναι ο τύπος του κωδικού που σας επιτρέπει να εμφανίζετε ένα απλό κείμενο που αποτελείται από λέξεις, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες . Είναι η πιο βασική χρήση QR Code και το σημαντικότερο, δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει ή να σαρωθεί.  

Κωδικός QR για Διεύθυνση URL

Η πιο κοινή του χρήση. Αυτός ο τύπος του περιεχομένου, χρησιμοποιείται στους περισσότερους QR codes. Μας οδηγεί σε μια ιστοσελίδα. Με τη σάρωση του κώδικα, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στον ιστότοπο χωρίς την ταλαιπωρία της μη αυτόματης εισαγωγής της διεύθυνσης (URL) αλλά και της πιθανότητας λάθους κατά την εισαγωγή στοιχείων.

Προσοχή ! Ο διαδικτυακός τόπος "mybizqr.com" προορίζεται για πειραματισμό και για απλή ενημέρωση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η χρήση των κωδικών QR που θα δημιουργήσετε, πρέπει να γίνει με δικιά σας ευθύνη και μετά από δοκιμές για κάθε κωδικό.

Σας απαντάμε σε πιθανές απορίες σας. Δεχόμαστε ερωτήματά σας.