Τί είναι οι QR codes;
Στατικοί QR codes !
Δυναμικοί QR codes !
Κωδικοί QR με λογότυπο !

Σας απαντάμε σε πιθανές απορίες σας. Δεχόμαστε ερωτήματά σας. 

Διαβάζοντας τα θέματα στο MyBizQR.com, θα ανακαλύψετε, όχι μόνο ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τους QRcodes προς όφελος σας, αλλα με λίγο προσοχή, θα τους χρησιμοποιείτε, ακόμη και χωρίς καθόλου κόστος!!

Ο όρος “κώδικας QR” μόνος του είναι ένα σήμα κατατεθέν της Denso Wave Incorporated

Τι είναι οι QR Codes;

Περιγραφή

Ο Κωδικός Γρήγορης Απόκρισης (QR code), αποτελείται από μαύρες ενότητες διατεταγμένες σε ένα τετράγωνο μοτίβο σε λευκό φόντο. Οι κωδικοποιημένες πληροφορίες του, μπορεί να είναι κείμενο, URL, ή πλήθος άλλων δεδομένων. Ο κώδικας QR (Quick Response Code) είναι ένας κώδικας δύο διαστάσεων που είναι αναγνώσιμος τώρα πια, από όλα τα smartphones, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαβάζουμε ένα QR κώδικα, χωρίς άλλον εξοπλισμό. Αν υπολογίσουμε την ικανότητά τους να κατέχουν σημαντικά πολλές πληροφορίες, καθώς και τη φιλικότητα προς το χρήστη, κάνουν τους QR κωδικούς πρακτικούς για τα άτομα και σημαντικούς για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Όγκος πληροφορίας

Ενώ ένας γραμμικός κώδικας (Barcode) κρατά πληροφορίες μόνο στην οριζόντια κατεύθυνση (σε μία διάσταση), ένας Κώδικας Γρήγορης Απόκρισης (QR code) είναι δισδιάστατος, δηλαδή περιέχει πληροφορίες τόσο σε κάθετες όσο και σε οριζόντιες κατευθύνσεις. Λόγω αυτού, ένας κωδικός QR περιέχει εκατοντάδες φορές περισσότερες πληροφορίες από έναν γραμμικό κώδικα (Barcode). Έτσι με την ικανότητά τους αυτή, να κατέχουν σημαντικά περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η φιλικότητα προς το χρήστη, κάνει τους QR κωδικούς πρακτικούς και χρήσιμους για μεμονωμένα άτομα αλλά περισσότερο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Τρόπος Ανάγνωσης των QR codes

Οι QR codes, επειδή βασίζονται σε open-source τεχνολογία, μπορούν να σαρωθούν με τη βοήθεια μιας τεράστιας ποικιλίας από smart phones και tablets. Οπότε η δημιουργία της εικόνας ενός QR code και η τοποθέτησή της σε εμφανές σημείο ή επάνω σε κάποιο προϊόν, μας δίνει πολύ μεγάλη ευελιξία, για το μοίρασμα χρήσιμης και σχετικής πληροφορίας. Η πιο διαδεδομένη χρήση των QR Code είναι η χρήση για την γρήγορη μετάβαση με το κινητό του χρήστη σε κάποιο link χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει το url.

Η Ιστορία τους

Δημιουργήθηκαν στην Ιαπωνία από τη θυγατρική της Toyota: “Denso Wave”, το 1994, κατέχει δε και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία δημιουργίας κώδικα QR, και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κωδικοποίηση και τη δημιουργία τους. Εχει επιλέξει όμως, να μην ασκήσει τα δικαιώματα αυτά. Ο όρος "κώδικας QR" μόνος του είναι ένα σήμα κατατεθέν της Denso Wave Incorporated.