Σε αυτή τη σελίδα, θα διαβάζετε, άρθρα της Κατηγορίας:

Τύποι Κωδικών QR και Γενικές Πληροφορίες.

Τί είναι οι QR codes;
Στατικοί QR codes !
Δυναμικοί QR codes !
Κωδικοί QR με λογότυπο !
Ποιον πρέπει να προτιμήσετε;

Σας απαντάμε σε πιθανές απορίες σας. Δεχόμαστε ερωτήματά σας. 

Τι είναι οι QR Codes;

Σύντομη Περιγραφή

Ο Κωδικός Γρήγορης Απόκρισης (QR code), αποτελείται από μαύρες ενότητες διατεταγμένες σε ένα τετράγωνο μοτίβο σε λευκό φόντο. Οι κωδικοποιημένες πληροφορίες του, μπορεί να είναι κείμενο, URL, ή πλήθος άλλων δεδομένων. Ο κώδικας QR (Quick Response Code) είναι ένας κώδικας δύο διαστάσεων που είναι αναγνώσιμος τώρα πια, από όλα τα smartphones, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαβάζουμε ένα QR κώδικα, χωρίς άλλον εξοπλισμό. Αν υπολογίσουμε την ικανότητά τους να κατέχουν σημαντικά πολλές πληροφορίες, καθώς και τη φιλικότητα προς το χρήστη, κάνουν τους QR κωδικούς πρακτικούς για τα άτομα και σημαντικούς για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Όγκος πληροφορίας

Ενώ ένας γραμμικός κώδικας (Barcode) κρατά πληροφορίες μόνο στην οριζόντια κατεύθυνση (σε μία διάσταση), ένας Κώδικας Γρήγορης Απόκρισης (QR code) είναι δισδιάστατος, δηλαδή περιέχει πληροφορίες τόσο σε κάθετες όσο και σε οριζόντιες κατευθύνσεις. Λόγω αυτού, ένας κωδικός QR περιέχει εκατοντάδες φορές περισσότερες πληροφορίες από έναν γραμμικό κώδικα (Barcode). Έτσι με την ικανότητά τους αυτή, να κατέχουν σημαντικά περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η φιλικότητα προς το χρήστη, κάνει τους QR κωδικούς πρακτικούς και χρήσιμους για μεμονωμένα άτομα αλλά περισσότερο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Τρόπος Ανάγνωσης των QR codes

Οι QR codes, επειδή βασίζονται σε open-source τεχνολογία, μπορούν να σαρωθούν με τη βοήθεια μιας τεράστιας ποικιλίας από smart phones και tablets. Οπότε η δημιουργία της εικόνας ενός QR code και η τοποθέτησή της σε εμφανές σημείο ή επάνω σε κάποιο προϊόν, μας δίνει πολύ μεγάλη ευελιξία, για το μοίρασμα χρήσιμης και σχετικής πληροφορίας. Η πιο διαδεδομένη χρήση των QR Code είναι η χρήση για την γρήγορη μετάβαση με το κινητό του χρήστη σε κάποιο link χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει το url.

Βασικοί Τύποι QR codes

Στατικός Κωδικός QR

Εάν ο ίδιος ο κωδικός QR αποθηκεύει το περιεχόμενο της πληροφορίας, τότε πρόκειται για Στατικό Κωδικό QR. Ένας στατικός κώδικας QR είναι ένας κωδικός QR που, μόλις δημιουργηθεί, δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες που δεν είναι επεξεργάσιμες. Οι στατικοί κωδικοί QR βρίσκουν μεγάλη χρήση σε περιπτώσεις όπου είτε δεν χρειάζεται να ενημερωθούν οι πληροφορίες είτε για μια μεμονωμένη καμπάνια. Πρέπει να προσέξετε, γιατί όσο περισσότερα δεδομένα προσθέτετε στην πληροφορία που κρατά ο κωδικός QR, τόσο πιο πυκνό θα γίνεται το μοτίβο της εικόνας του. Η καλή σύνδεση στο διαδίκτυο δεν είναι προαπαιτούμενο. Εφόσον οι Στατικοί Κώδικες QR μπορούν να κωδικοποιήσουν πληροφορίες απευθείας, ενδέχεται να μην περιέχουν απαραιτήτως περιεχόμενο ιστού. Επομένως, για τους στατικούς κωδικούς QR, όπως ο σειριακός κωδικός QR Code και το μήνυμα κειμένου, δεν χρειάζεστε συνδέσεις στο Διαδίκτυο (Wifi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) για πρόσβαση στις κωδικοποιημένες πληροφορίες. Απλά πρέπει να σαρώσετε τον κωδικό QR μέσω του smartphone σας και να δείτε το περιεχόμενο.

Δυναμικός Κωδικός QR

Από την άλλη, οι δυναμικοί κωδικοί QR σας επιτρέπουν να ενημερώσετε, να επεξεργαστείτε και να αλλάξετε τον τύπο του κώδικα QR όσες φορές χρειάζεστε, γεγονός που τους καθιστά τους καλύτερους για επιχειρηματικούς σκοπούς και σκοπούς μάρκετινγκ. Όπως αναφέραμε προηγουμένως κατά την εξήγηση των βασικών στοιχείων του κώδικα QR, όσο περισσότερες πληροφορίες εισάγετε σε έναν στατικό κωδικό QR, τόσο μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη γίνεται η δομή. Για έναν δυναμικό κώδικα, ωστόσο, το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε σαρωτές δεν περιέχεται απευθείας στον Κώδικα, αλλά έχει αντιστοιχιστεί σε αυτό μια σύντομη διεύθυνση URL ανακατεύθυνσης. Αυτό σημαίνει ότι ο κώδικας παραμένει μικρός και είναι ευκολότερο να ενσωματωθεί στο έντυπο υλικό και το σχεδιασμό συσκευασίας σας. Η καταγραφή και η μέτρηση των στατιστικών διαφημίσεων κάθε φορά που σαρώνεται ένας Δυναμικός Κώδικας είναι, ίσως, η καλύτερη δυνατότητα για τη βελτιστοποίηση των καμπανιών μάρκετινγκ. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο πότε, πού και με ποια συσκευή πραγματοποιήθηκε σάρωση. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες καμπάνιας όπως μεσαίο, ημερομηνία έναρξης και λήξης, εκτέλεση εκτύπωσης και μπορείτε ακόμη και να επαναφέρετε σαρώσεις και να κατεβάσετε αποτελέσματα ως αναφορά CSV.

Κωδικοί QR με λογότυπο

Προσαρμογή και διόρθωση σφαλμάτων

Οι κωδικοί QR έχουν δυνατότητα διόρθωσης σφαλμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επαναφέρουν τα δεδομένα εάν ο κώδικας είναι βρώμικος ή κατεστραμμένος. Ως εκ τούτου, ένας κώδικας QR συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και όταν ένα μέρος του αφαιρεθεί, καταστραφεί ή ακόμη και επισκιάζεται με ένα δάχτυλο. Η αύξηση του επιπέδου διόρθωσης, απαιτεί ειδικό λογισμικό δημιουργίας, που μας παρέχει τη δυνατότητα να βελτιώνουμε την ικανότητα διόρθωσης σφαλμάτων αλλά καθιστά τον QR Code και ανάλογα πυκνό.

Προσθέστε σχέδιο στον κωδικό QR σας.

Μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπο της εταιρείας σας, να αλλάξετε το χρώμα φόντου και την εικόνα, να αλλάξετε το μοτίβο των μονάδων δεδομένων και των ματιών, μεταξύ άλλων. Με άλλα λόγια, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε στατικούς κωδικούς QR σε ένα έργο τέχνης. Ειδικό λογισμικό, δημιουργίας κωδικών με διόρθωση σφάλματος εκτός από την ικανότητα σάρωσης του QR Code, ακόμη και αν έχει ορισμένα σφάλματα μας αφήνει επίσης και χώρο για δημιουργικότητα. Αυτή την ικανότητα για διόρθωση σφαλμάτων μας επιτρέπει να προσθέσουμε λογότυπο στους κωδικούς QR σας. Δημιουργούμε εσκεμμένα εσφαλμένα δεδομένα σε μια καθορισμένη περιοχή του κώδικα QR και προσθέτουμε το λογότυπο στη θέση αυτή. Αυτονόητο ότι πρέπει να επιλέγεται ένα υψηλότερο επίπεδο διόρθωσης σφαλμάτων κατά τη δημιουργία ενός κώδικα QR με λογότυπο και να γίνει επαλήθευσή του πριν την παράδοση του κωδικού QR.

Ποιον πρέπει να προτιμήσω;

Σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΤΙΚΟΙ QR CODES ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ QR CODES
ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΜΙΚΡΗ (όσο μεγαλώνει η πληροφορία τόσο δυσανάγνωστο γίνεται το μοτίβο του κωδικού)
ΑΠΑΙΡΙΟΡΙΣΤΗ (το μοτίβο του είναι ευδιάκριτο, γιατί απαιτείται μικρή πληροφορία να οδηγήσει σε κάποιο Server στον οποίο κρατά όλα τα παρουσιαζόμενα)
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ QR code
ΝΑΙ
ΝΑΙ
Ενημέρωση ή αλλαγή της πληροφορίας μετά την δημιουργία του.
ΟΧΙ (αλλαγή πληροφορίας σημαίνει άλλον κωδικό)
ΝΑΙ (η πληροφορία αλλάζει οποτεδήποτε χωρίς να αλλάξει ο κωδικός)
Καταγραφή στατιστικών συσκευής σάρωσης (android - iphone)
ΟΧΙ
ΝΑΙ
Καταγραφή ημερομηνίας και ώρας σάρωσης
ΟΧΙ
ΝΑΙ
Δημιουργία και εκτύπωση στατιστικών αποτελεσμάτων ως αναφορά
ΟΧΙ
ΝΑΙ
Χρήση του για Επαγγελματικούς σκοπούς
ΟΧΙ
ΝΑΙ

Τηλέφωνο: +30 695 999 8512

Για να επικοινωνήσετε, μαζί μας, στέλνοντάς μας τι ακριβώς χρειάζεστε, μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας